Polévka s krapličkami

Kus studeného kapouna neb telecí pečeně, useká se nadrobno, dá se k tomu strouhané žele, drobně usekané zelené petruželky, trochu květu a nechá se to na másle chvilku dusit; potom k tomu dáme lžičku nebo dvě hovězí polévky, tři žloutky, necháme to ještě chvilku vařit a pak vychladnouti. Na to uděláme těsto jako na nudle, rozválíme je a rozkrájíme na větší kostky pro malé krapličky, okolky pomažeme bílkem, na každý lístek dáme částku té sekaniny, pěkně to složíme, okraje přimáčkneme a zavaříme hotové tyto krapličky do dobré hovězí polévky. Také můžeme čerstvých hříbků nadrobno usekati, na rendlíčku s kusem nového másla usmažiti, přidati k nim zelené petružele, trochu květu, trochu pepře a pak je dát rovněž do polévky povařiti.