Knedlíčky ze strouhaného chleba

Tvrdého domácího chleba ustrouhejme a dejme ho tři lžíce vrchovaté na čerstvém hovězím tuku nebo na přepouštěném másle do hněda smažit. Rovněž usmažme do žluta půl cibule drobně rozkrájené. Potom dejme oboje na misku, nechme do žluta půl cibule drobně rozkrájené. Potom dejme oboje na misku, nechme to vychladnouti a přidejme dvě vejce, přilijme tři lžíce dobrého mléka, trochu soli a hodně to utřeme; pak k tomu dejme buď ještě lžíci strouhaného chleba neb lžíci strouhané žemlové kůrky a nechme to ve studenu státi. Když pak je čas k zavaření, tedy vkládejme lžičkou do vařící polévky jako ořech velké knedlíčky a nechavše je pár minut povařit, vlijme vše do mísy a dejme na stůl.