Polévka chlebová
Tvrdého chleba nakrájejme na tenké řízky a osmažme ho na másle přepuštěném do hněda. Rovněž se na nudle rozkrájená cibule hezky do tmava usmaží (nesmí se však připálit). Oboje dejme do mísy polévkové, přidejme k tomu rozkrájené zelené pažitky a petružele a pak nechme na rendlíčku vařit trochu hovězí polévky, dejme do ní tolik vajec, mnoho-li osob k jídlu, a nechme je jenom jako sázená vajíčka naměkko vařit. Na chléb s cibulí do mísy vlejme napotom dobrou hovězí polévku, okořeňme ji zázvorem i květem a vejce pak opatrně buď do ní vložme aneb je na talíři dejme kolem stolu roznésti. K tomuto účelu nedá se ani cibulka smažená ani pažitka do mísy, nýbrž z cibulky udělá se kolem vajec na talíři věneček a pažitkou je shora posypeme. K polévce této mohou se také dobré pečené klobásy podati a tu se pak mohou vejce, cibulka i pažitka vynechati.