Telecí kýta špikovaná

Nechme telecí kýtu několik dní ve studenu ležeti, potom ji sklepejme, kůžičky a přívěsky všecky ořezejme a hezky hustě ji prošpikujme. Pak ji dejme na pekáč, do něhož jsme dali kus másla, 2 rozkrájené cibule, poklaďme kýtu povrchu kousky másla, podlejme pod ní vodu a nechme ji péci. Když pak jest do polou upečena, podlejme ji sklenkou vína a nechme ji dále péci, až začne povrchu rudnouti. Rozpusťme v hrnečku kousek másla, dejme do něho lžičku pěkné mouky, koflík husté kyselé smetany a dobře to rozmíchejme. Nato obraťme pečeni svrškem vzhůru, polijme ji lžící smetany, nechme ji opéci, a dále ji polévejme tak dlouho, až se smetana pokaždé do ní všecky vsákne. Pokropme kýtu ještě rozpuštěným čerstvým máslem a nechme ji do zlatova upéci. Pak se dá podlita omáčkou na stůl.