kančí hřbet pečený

Nechá se v naloženině přes noc ležeti, pak se od všeho očistí, kůže na palec široké pruhy nařeže, do pekáče dá se na kostky skrájená slanina, kančí hřbet na ni se položí, trochu čistého láku se podlije a pak se to v troubě pomalu peče, mezi čímž se hřbet častěji rozpuštěnou slaninou neb kouskem slaniny potírá. Když je upečen doměkka, dá se na mísu obložen čerstvou zelenou řeřichou neb malým selátkem zeleným a šťáva se k němu přidá.

Omáčka se upravuje následovně: Lžíce mouky rozmíchá se ponenáhlu s 2 decilitry červeného vína, dá se do toho jemně usekaná citronová kůra, přilije se tolik horkého láku (pácu) z pekáče, mnoho-li chceme omáčky, dá e to k ohni a nechá se to vařit. Do toho zakloktá se několik lžic naloženého rybízu a nechá se to hodin vařit.