Křepelky

Nasolme a zašpejlujme dobře obrané, vykuchané a omyté křepelky, prsa i zadečky jich obložme lístky slaniny, obvažme je nití, křepelky urovnejme pěkně na pekáč máslem vymazaný a cibulovými koláčky vystlaný, podlejme je trochou vody a nechme je zvolna péci. Mezitím usekejme kus masa telecího, deme k němu tři míchaná vejce ostrouhanou, namočenou a vymačkanou žemli, spolu to ještě usekejme, patřičně to osolme, okořeňme citronovou kůrou, dobře to promíchejme a nadělejme z toho tolik podlouhlých tenkých placiček, kolik je křepelek. Nakonec křepelky vyndáme, placičky vložme do šťávy, na každou položme jednu křepelku a nechme je takto dopéci; pak to v témž stavu dejme na mísu, polijme to šťávou, obložme citronovými koláčky a nesme na stůl.