Telecí kýta naložená

Kýtu dobře nasolíme a vložíme do hlubokého rendlíku. Třetinu litru vinného octa, 1/3 litru čisté vody, na koláčky skrájenou cibuli, několik bobkových listů, trochu dymiánu, 20 zrnek nového koření, 20 zrnek pepře, 3 kousky zázvoru povaříme a studené vlijeme na kýtu a nechme ji aspoň 3 dni ležet, dvakráte za den ji obracejíce. Než ji pečeme řádně ji slaninou prostrkejme, vložme ji do máslem vymazaného pekáče, podlijme ji buď lákem eb jen vodou (dle toho, jak to má být kyselé), obložme ji po vrchu kousky másla a nechme ji péci. Když jest již na polo upečena, podlijme ji sklenkou rakouského vína a pečme ji dále, až dostane pěknou červenou kůru. Při tom ji polévejme kyselou smetanou, již jsme byli do kusu rozpuštěného másla s lžičkou pěkné mouky zamíchali.