Kýta skopová

Vezměme pěknou tučnou skopovou kýtu, sklepejme i omyjme čistě studenou vodou, osolme ji, rozetřeme se solí několik drápků česneku na kašičku, prošpikujme kýtu kousky jako hrách velikými rozetřeného česneku, vložme kýtu na pekáč, podlijme ji dle potřeby vodou, přikryjme ji jiným pekáčem a dejme ji do trouby péci, častěji ji obracejíce. Když jest dosti měkká a začíná červenat, dejme do mastné omáčky pod ní malá, na polo ovařená zemčátka, a nechme je opéci. Nyní již kýtu neobracejme, nýbrž polévejme ji povrchu častěji tou mastnotou a nechme kýtu do hněda, brambůrky do červena upéci. Nakonec vložme kýtu na teplou mísu, brambůrky urovnejme kolem ní, omáčkou ji podlejme a dejme ji na stůl.