Fašírovaná kýta s bílou omáčkou

Usekejme půl kila telecího masa, vyberme z něho všecky žilky, dejme k němu 6 deka hovězího tuku a dosekejme to na kašičku. Tři míchaná vejce usekejme s močenou a vymačkanou ostrouhanou žemlí, pak to smíchejme s masem, přidejme trochu drobné citronové kůry, osolme to, okořeňme květem, ještě vše dobře usekejme a utřeme a udělejme úhlednou kýtku. Vymažme pakáček máslem, vložme do něj kýtku a nechme ji v troubě pěkně do zlata péci; tuto pak proceďme na kýtku, přidejme k tomu trošku tlučeného cukru, drobné citronové kůry, trochu květu, nechme to povařit, zaceďme to posléze citronovou šťávou. Pak se dá kýtka na mísu, omáčka se na ni procedí a dá se to na stůl.