Zadělávaný zajíc

Zajíce staženého rozkrájejme na kusy, dejme do rendlíka 7 deka másla, 14 deka slaniny, 14 deka šunky, obé rozkrájené na kostky. Do toho pak dejme dvě cibule, dvě řepy, rozkrájené na lístky, kousek česneku, 4 bobkové lístky, trochu dymiánu, citronové kůry, soli a koření. Chvíli to smažme, pak dejme rozkrájeného zajíce do toho a nechme ho dusit. Když už měkne, posypme ho trochu moukou, přidejme červeného vína, trochu polévky a octa a nechme v tom zajíce dusit, až změkne. Krev zaječí dejme do omáčky a míchejme, aby se nesrazila, a když se byla náležitě povařila, sceďme ji do rendlíka, vložme do toho zajíce, ohřejme to a dejme to na stůl obloženo cibulkou neb máslovým těstem.