Kapr nadívaný
Nádivka: rozhřejme na rendlíčku hezký kousek másla, dejme k němu několik žampionů, tři očištěné a skrájené sardele, trochu usekané zelené petružele, soli, vložme do toho vnitřnosti a nechme to přikryté dusit. Mezi tím utřeme na misce kus másla, dejme do něho 2 celá vejce, jednu ostrouhanou, v mléce namočenou žemli a dobře to rozmíchejme. Vnitřnosti udušené nechme vychladnout, pak je dejme i s ostatním na prkénko, rozsekejme to nadrobno, dejme to k utřené míšenince, přidejme dvě vejce, osolme to a opepřeme a dobře promíchané dejme to co nádivku do čistě omytého a nasoleného kapra. Potom se vymaže velký pekáč hodně máslem, dno se poklade koláčky cibulovými, kapr se na to vloží a nechá se v troubě za častého potírání másle péci. Když šťáva se ztrácí, přileje se trochu vody s vínem. Nakonec potře se kapr sardelovým máslem, vyndá se na mísu, šťáva se naň procedí a dá se na stůl.