Nadívaní ptáci.

Ze dvou hrstí bramborové mouky, 2 vajec, 2 lžic sladké smetany a soli uděláme řídké těsto jako na kapanku. Na pekáči rozpálíme máslo, v němž se namočí pokaždé formička s těstem na košíčky. Těsto, jež se bylo na pomastěné, zevnější straně formy udrželo, dá se do másla na pekáč a usmaží se do červena. Mladé ptáky dusíme na slanině, pepři a jalovci a podlijeme je polévkou hovězí. Srdéčka ptačí, jatérka a žaludky jemně sesekáme, přidáme k tomu smažené, rozsekané žemle, tři na koláčky nakrájené, na másle smažené brambory. Do každého košíčku z těsta dá se pak jeden ptáček a obloží se osolenou sekaninou. V troubě se to pak asi čtvrt hodiny ještě peče. Jídlo toto přidává se obyčejně ku zvěřině.