Telecí uši smažené
Uši telecí se očistí a operou, vaří se s brzlíkem doměkka, načež se vloží do rendlíka na kus másla, drobně skrájenou cibuli a zelenou petruželku, půl celeru, kořínek mrkve, kořínek petružele (vše drobně skrájeno), osolí se, nalije se na ně půl litru vody a nechají se dále vařit; potom rozkrájí se brzlík (kterýž dříve změkne) na malé kousky a uši později dovařené na nudličky. Pak dejme na rendlíček ostrouhanou, v mléce namočenou žemli a nechme ji zavařit v hustou kaši; vmíchejme do ní rozkrájená úška a brzlíky a nechme to vychladnout. Potom se do toho dají čtyři žloutky, okoření se trochu květem, přidá se lžička šťávy, v níž se úška a brzlík vařily, a nakonec vmíchejme ze dvou bílků sníh. Navlažme obyčejné oplatky rozšlehaným bílkem, dejme na každý oplatek lžíci smíchaniny, zaobalme to i smáčkněme konce dohromady; potom závitky omočme v rozkloktaném vejci, obalme ve strouhané žemličce, klaďme je ihned do rozpáleného šmolce a nechme je do zlatožluta usmažit. – Dá se jich upotřebit ku každé zelenině.