Pudding z rýže
Uvařme ve sladké smetaně neb v mléce 7 deka vyprané rýže, aby z ní byla měkká a hustá kaše a nechme ji vychladnouti. Utřeme 4 deka nového másla, dejme do něho úplně studenou kaši rýžovou, přidejme 10 deka tlučeného cukru, 4 deka hovězího, drobně skrájeného tuku, 4 deka sultánek, 4 deka drobné cukrované pomerančové kůry, trochu soli, 6 žloutků, ze 4 bílků sníh, 4 lžíce rumu a vše dobře promíchejme; potom vymažme formu, vysypme ji strouhankou, dejme do ní tu smíšeninu a nechme to hodinu v páře vařit. Nakonec to vyklopme, polejme rumem, v němž se byl na teplém místě cukr rozmočil, posypme to tlučenými hořkými pokroutkami a dejme to na stůl.