Pudding se sagem

Na 14 deka čerstvého másla nalejme 2 sběračky sladké smetany, aby se máslo v ní rozpustilo, potom dejme na rendlíček 14 deka pěkné mouky, mléko znenáhla do ní vmíchejme a nechme to za stálého míchání vařit, až to na kaši zhoustne. Pak to dejme na mísu a do vychladnutí to míchejme; do studeného dáme 8 žloutků, z půl citronu drobně rozkrájené kůry, 14 deka cukru, trochu soli a konečně z 8 bílků sněhu. Smíšeninka ta dá se pak do vyždímaného ubrousku, zaváže se to a nechá v trochu osolené vodě hodinu vařit. Omáčka dělá se následovně: do půl litru červeného vína dá se koflík dobře vypraného saga a nechá se hezky doměkka uvařit. Vařme  při něm kousek skořice, 5 hřebíčků a půl citronové kůry, dobře to rozmíchejme a proceďme; dejme pak do toho 12 deka cukru, lžíci zavařeného rybízu a opět to proceďme. Hotový pudding vybalí se z ubrousku a polije se na míse omáčkou, posype cukrem a dá na stůl.