Pudding z kapouna

S kapouna ořeže se čistě všecko maso, kůžičky a vlákénka se odstraní, maso se jemně umele. S dvou žemlí ostrouhá se kůra, žemle se na tenké lístky nakrájí a svaří se v dobrém mléce na hustou kaši. Do dvaceti deka přepuštěného másla dají se 4 žloutky a dvě celá vejce, muškát, kůra citronová, sůl a sekaná petruželka, a s masem se to dobře promíchá. Do formy vymaštěné a vysypané klade se pak střídavě vrstva umletého masa s vrstvou ragoutu (z telecích brzlíků, žampionů, račích ocásků, hlaviček od chřestu, smržů a telecích jazyků, což se vše na horkém másle zpění a nechá vystydnouti) atd. Na vrchu musí býti umleté maso, kteréž se pomaže račím máslem. Konečně se vaří pudding hodinu v páře.