Pudding z kuřátek

2 – 3 mladá kuřátka rozkrájí se na čtvrtky, nasolí a popráší moukou. Na to se rozehřeje máslo v kastrolu, rozkrájená kuřátka s drobnou a zelenou petruželkou a s muškátem tam se vloží, a do bíla, ne zcela doměkka se dusí. Potom se očistí telecí brzlíčky a veménka, skrájí na nudle, udusí se na másle a petruželi, dají se s dušenými houbami (smrži a hříbky) ke kuřátkům a ještě se to několik minut vesměs dusí. Konečně se utluče 10 deka pistácií nebo spařených a oloupaných mandlí, do hmoždíře dáme za tlučení dvě z mléka vymačkané žemle a s mandlemi je utlučeme. Potom se to dá do 10 deka rozpuštěného másla, dá se k tomu dvě celá vejce a dva žloutky, 2 – 3 lžíce sladké smetany, 5 deka na kostky skrájeného hovězího tuku, trošku muškátu a soli. Když je vše smícháno, dají se do toho račí klepýtka a ocásky s brzlíčky, veménka s houbami, vše se dohromady zlehka promíchá a dá do formy vymaštěné a vyspané tak, že přijde nejprve polovice sekaniny (ragoutu, míšeninky), pak kuřátka a na to druhá polovice ragoutu, načež se to v páře ¾ hodiny vaří, knedlíčky z vařených raků a jatérek kuřecích obloží a polije račím máslem.