Paštiky máslové s koroptvemi

Z máslového těsta náležitě rozváleného vytlučme koblihovým kružidlem malé koláčky; polovice jich zůstane celých, do druhých vytluče se doprostřed kulatý otvor pro nádivku. Spodní koláčky pomažme povrchu rozkloktaným vejcem, ale tak, aby po stránkách dolů neteklo; potom na ně klaďme koláčky uprostřed vykroužené, opět je povrchu vejcem pomažme a upečme je ve vyhřáté troubě; potom paštičky ty nadívejme následující míchaninkou, již dříve připravenou. Upekou se dvě koroptve, okrájí se všecko libové masíčko z prsíček, křídel a nožiček a drobňounce se useká. Ostatní utluče se v hmoždíři s kouskem uzeného masa a půl cibulí  i dá se to s kouskem slaniny neb másla na rendlík dusit. Jakmile to začne červenat, přilévejme po lžících vína a polévky a nechme to na přihoustlou omáčku svařit. Potom to na jiný rendlík proceďme, dejme k tomu sekané koroptve, trochu tlučeného pepře, lžíci strouhanky, nakapejme do toho z půl citronu šťávy, trochu to (dle potřeby) přisolme a smíchejme, pak dávejme teplé do paštiček a dejme je rychle na stůl.