Paštika z husích jater (po francouzsku)

Udělejme paštikové těsto, rozkrájejme husí játra na lístky, posypme solí a pepřem a dusme je na másle s petruželkou, šalotkami a 2 lžícemi žampionů asi čtvrt hodiny. Udělejme sekaninu z telecího masa, vymažme formu máslem a těstem paštikovým ji vyložme; naplňme paštiku do polovice sekaninou, pak vložme na to husí játra, posypme tlučeným hřebíčkem a přidejme kus másla. Na to se dá opět sekanina a pokryje se lístky slaniny, kouskem těsta a potře se povrchu vejcem, a peče se to asi hodinu, vyndá se do omáčky jež zbyla, dusí se a protlačí pak sítkem. Na to se svaří cibule a mrkev nakrájená, půl bobkového listu, 3 hřebíčky s několika kousky šunky v hnědé, řídké omáčce, osolí se to a po půlhodinovém varu se to procedí, přileje se trochu vína a šťáva citronové, jakož i játra sítkem protlačená. Nakonec se to opět procedí, vleje se to do paštiky a přiklopí se víko.