Paštika z husy

Usekejme drobně dvoje husí játra a všech mázder a žilek je zbavme. Na rendlík dejme dvě rozkrájené cibule a kus másla neb husího sádla, vložme ne to játra a nechme je dusit. Potom okrájejme maso s prsou pečené husy na řízky, dejme je na talíř stranou, ostatní zbytky husy drobně rozkrájejme a dejme je k játrům dusit, podlévajíce to vše vínem. Dále ovařme v hovězí polévce čerstvé neb suché lanýže a dobře rozkrájené je dejme rovněž k ostatnímu dusit. Podlévat můžeme také polévkou, v níž se lanýže vařily. Dejme k tomu ještě trochu drobné citronové kůry, trochu pepře, dvě lžíce usmažen strouhané žemle, třeba také trošku soli. Vínem  a polévkou to dolijme, aby z toho byla vláčná kaše. Nakonec potřeme těsto paštikové na dva prsty tlustě kaší tou, urovnejme na ně řízky z husy, pak opět kaši a opět řízky a posléze zase kaši, pak to přiklopme víčkem a dejme paštiku péci.