Paštika z telecích jater

S pěkných telecích jater se mázdra stáhne, umelou se všecky žilky a jiné se odstraní, játra pak protlačí se sítkem. Velká cibule se ustrouhá a nechá se se 14 deka drobně sekané slaniny zpěnit, k tomu se dají játra a přikryto nechá se to dusit, aniž by se to připálit nechalo. Vysmahujeme-li to, podlévejme to dobrou, mastnou polévkou, potom to odstavme, osolme, přidejme trochu tlučeného pepře, drobné citronové kůry a dvě lžíce strouhané žemle. Potom vymažou se malé formičky máslem, vyloží se křehkým paštikovým těstem; naplňme je tou míchaninkou, pokropme je červeným vínem, vložme na každou lístek slaniny, pomažme kraje rozkloktaným vejcem, přikryjme je víčkem z téhož udělaným, přitisknem okraje k sobě, pomažme paštičky též povrchu vejcem a nechme je v troubě zvolna upéci. Vyklopené pak dejme na stůl.