Paštika se zajícem

Dejme na rendlík 7 deka hovězího loje od ledviny a 7 deka na lístky skrájené slaniny, k tomu na koláčky skrájenou cibuli, kořínek petružele, mrkev a celer, trochu dymiánu a bobkových lístků, pepře, nového koření a zázvoru, vložme na to rozkrájený na kousky zaječí předek a kus rozkrájených telecích jater a nechme vše dusit do hněda, podlévajíce to lžícemi vody. Dobře prošpikovaný zaječí zadek upečeme, okrájejme z upečeného všecko libové maso na řízky, ostatní utlučme v hmoždíři, dejme to k dušenému předku, rovněž v hmoždíři utlučenému, a nechme to dále dusit. Pak na to nalijeme sklenku červeného vína a trochu hovězí polévky a nechme to hodně rozvařit, až je z toho hustá kaše. Pak v tom rozkloktejme jedno vejce a protlačme to nejprve cedníkem, pak řídkým žíněným sítkem; k tomu protlačme máslo sardelové rovněž sítkem, přidejme půl citronové kůry drobné, lžíci usekaných kaprl a velkou lžící v hovězí polévce uvařených, drobně skrájených lanýžů nebo suchých hříbků, trochu květu, naceďme do toho šťávy z půl citronu aneb popřípadě z celého. Máme-li játra husí, nechme as dvoje s cibulkou hezky do hněda udusit. Těstem as jako na nudle tuhým a rozváleným vyložme formu, na dno této formy klaďme lístky slaniny , na to dejme polovici připravené kaše, pak řízky zaječí a husí játra, pokropme to cibulkovou šťávou, v níž se játra dusila, pak se dá na to druhá polovice faše, kteráž se poklade kaprlemi, citronovými lístky, lanýži a sardelemi, navrch se dají opět lístky slaniny, přiklopí se plackou z těsta, pomaže vejcem a nechá se to zvolna nejméně 2 hodiny péci.