Rosol z hovězích paznehtů

Dobře očištěné a rozsekané čtyři paznehty dejme do velkého hrnku, nalijme na ně stejné díly vody a tolik octa, aby byly pod vodou zcela pokryty, dejme k nim 5 cibulí, kořen petružele, mrkev, kus zázvoru, lžičku celého pepře, nového koření, kousek dymiánu, 2 bobkové listy, osolme to náležitě a nechme vařit tak dlouho, až jsou paznehty zcela měkky a kosti zlehka vyndati se dají. Potom vyndejme paznehty na mísu, dobře je omyjme a očistěme; s polévky seberme všechen tuk vyvařený, přidejme do ní rozkloktaná vejce i se skořápkami a nechme to ještě trochu povařit, načež to proceďme ubrouskem do velké mísy. Paznehty nakrájejme pak na velké nudle, nalijme na ně procezený, vychladlý rosol a nechme to ustydnouti.