Zaječí řízky v rosolu

Celého zajíce nasolme a nechme ho se 14 deka na lístky skrájené slaniny a s 3 rozkrájenými cibulemi doměkka dusit. Potom maso se hřbetu sloupejme a nechme je vystydnouti. Kýtky rozkrájejme na kousky, utlučme je v hmoždíři a za tlučení přilévejme po lžíci šťávy, v níž zajíc se dusil. Potom to protlačme sítkem a přimíchejme drobné citronové kůry maso na hřbetu nakrájí se přespříč na stejné tenké lístky. Zároveň skrájejme tři natvrdo vařená vejce na koláčky, a 7 deka pistácií na dlouho. Formu namočme do studené vody, nalijme do jí na prst vysoko aspiku a nechme ho ztuhnouti. Pak na něj vložme kotoučky z vajec a pistácií, na to vrstvu faše, pak vrstvu řízků, polejme to opět vychladlým tekutým aspikem a nechme to ztuhnouti.