Pudding z koroptví v aspiku

Ze dvou pečených koroptví odřízneme prsíčka, rozkrájejme a utlučme je v hmoždíři na kaši, potom to vyndejme na misku, dejme k tomu pět žloutků a 5 celých vajec a hodně to promíchejme. Ostatní zbytky od koroptví také utlučeme, dejme je pak na kastrolek, nalijme na to žejdlík hovězí polévky, trochu vína, přidejme několik zrnek pepře, 2 hřebíčky, půl citronové kůry a nechme to do husta svařit, načež se to protlačí sítkem, přimíchá k připravenému masu z koroptví, osolí a dá do menší máslem vymazané formy, již postavíme do vařící vody a necháme obsah její v páře půl druhé hodiny vařit. Pak to vyndejme, vyklopme a nechme vystydnouti. Do věší o něco formy stejné podoby nalijme asi na prst vysoko aspiku a nechme ho ztuhnouti, načež puding vyklopený obráceně (špičkou neb vrcholem dolů) naň položme, všude kolem jej vychladlým aspikem opět polijme a nechme ho u ledu hodně ztuhnouti.