Frikando s aspikem

Ze spoda telecí kýty vyřízneme zakulatělý kus masa prošpikujeme jej střídavě slaninou a uzeným jazykem, osolme jej a vložme s rozsekanou telecí nožičkou, se skrájenou cibulí, petruželí, mrkví a sůl celeru do rendlíka, vystlaného lístky slaniny; přilejme k tomu 2/3 litru polévky, 1/3 litru vína, několik lžic bertramského octa a nechme to přikryto uvařit doměkka. Maso potom vyndejme a nechme je vystydnouti. Šťávu nechme ještě svařit, dejme do ní šlehané vejce i se skořápkou, nechme je ještě přejít několikrát varem a proceďme to pak ubrouskem. Když je to vychladlé, lejme to po lžíci na studené maso, až je celé povrchu glacováno a šťáva kolem všude zrosolovatí. Na stůl dá se to s citronem.