• Úvodní stránka
  • Mapa stránek
  • RSS
  • Tisk
Milujeme Vaření

Menu

  • Úvod
  • Polévky
  • Příchoutky
  • Hovězí maso
  • Omáčky
  • Pečeně
  • Saláty
  • Smaženiny a kotletky
  • Zadělávaná a dušená jídla
  • Zvěřina
  • Ryby
  • Raci, žáby, plži atd.
  • Paštiky
  • Rosoly (huspeniny)
  • Sladké rosoly
  • Zeleniny
  • Jídla bramborová
  • Jídla z vajec
    • Vejce ztracená.
    • Vejce po francouzsku.
    • Vejce míchaná
    • Vejce sázená
    • Vejce se sardelovou omáčkou
    • Vejce nadívaná (jiný způsob)
    • Vejce fašírovaná
    • Vejce nadívaná s raky
    • Vejce míchaná s hříbky
    • Vejce s raky a chřestem
    • Vejce s houbami
    • Svítek z vajec
    • Vejce sázená se sardelemi
    • Vejce na kyselo
    • Vejce se sladkou smetanou
    • Vejce s kyselou smetanou
    • Vejce smažená s hořčicí
    • Vejce míchaná s uzeným lososem
    • Vejce míchaná se sardelemi
    • Kuřátka s vejci a sardelemi
    • Sekaná vejce s brambory
    • Vejce s mozečkem
    • Vejce „na hniličku“
    • Vejce v aspiku
  • Puddingy a nákypy
  • Nákypy
  • Moučná jídla
  • Naloženíny
  • Zavařené ovoce a kompoty
  • Dorty a cukrovinky
  • Marmelády
  • Zmrzliny
  • Nápoje
  • Různé přípravky
  • Dodatek
Líbí se nám :
  • Zvěřinová kuchařka
  • Grilování s Weberem
  • Maso na steaky
  • Polévkové recepty
Úvod > Jídla z vajec > Vejce sázená

Vejce sázená

Nalijme do mísy kyselé smetany, přidejme soli, roztlučme pak vejce jedno po druhém do smetany tak, aby zůstala celá. Potom se postaví mísa na žhavý popel nebo na hrnec s vařící vodou a nechá se tam, až vejce utuhnou. Nakonec posypou se vejce solí a pažitkou neb usekanou zelenou petrželí a dají se na stůl.

 

Mapa stránek Tisk RSS

© 2014 Fotografie z Fotolia.com

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet