Kuřátka s vejci a sardelemi

Upečou se 2 – 3 kuřátka, nechají se vystydnouti, rozkrájí se každé na 6 – 7 dílů, dají se do hluboké mísy se solí, pepřem, s 2 lžičkami stolního oleje, s tolikéž octa, několikráte se v tom kuřata obrátí a nechají se asi hodinu v tom marinovat. Potom se rozkrájí 10 deka očištěných sardelí na podlouhlé proužky, očistí se 6 hlávek pěkných salátů a rozkrájí se na čtvrtky; když je vše hotovo, udělá se k tomu následující omáčka: 4 lžíce provencského oleje, 2 lžíce octa a 2 lžíce aspiku, trošku soli, pepře a drobnounké petrželky dohromady se promíchá; na to se kuřátka na míse pěkně upraví, vejce dle libosti se rozkrájí a kuřátka, vejci i sardelemi rozkrájenými ozdobená, polovicí omáčky hotové se polijí. Do ostatní omáčky dá se salát hlávkový, promíchá se s ní a kuřata se jím ozdobí.