Žáby s omáčkou citronovou

Na 20 čistě připravených žab dá se do rendlíku 10 deka dobrého másla a když se zapění, dá se k němu půl lžíce drobounce skrájené petruželky, 6 drobně skrájených šalotek, aneb půl větší cibule, drobňounká kůra z 1 citronu, když pak se to počne smažit, dají se do toho žáby osolené, na poloměkko se udusí, načež se vyndají na talíř. Do másla dá se pak tolik mouky, aby omáčka dostatečně zhoustla, i upraží se to do bleděžluta, dolije dobrou hovězí polévkou neb vodou z petružele, dobře se to promíchá, svaří a žáby se v tom pod puklicí doměkka dusí. Konečně dá se do toho šťáva z jednoho citronu, nesmí se to však již vařit. Žáby se urovnají pěkně na mísu, omáčka se žloutkem rozkloktá na ně se nalije, kolem pak se dají croutony neb čtvrtky citronu.