Kapr se žlutou omáčkou

Kapr vykuchaný a očištěný, na dobro krve zbavený, nakrájí se na stejné kousky a  z hlavy se vyndají plýtva, aby omáčka nezčernala. Potom se dá ryba do rendlíka, přidá se hodný kus másla a pět bílých na koláčky skrájených cibulek, půl celeru, bobkový list, trochu citronové kůry, celého pepře a nového koření, osolí se to a nechá se dusit. Musíme to však podlévat lžícemi hrachové polévky, aby se cibulka nepřipálila. Když je to hotovo, vyndejme rybu na mísu i s mastnotou z ní vyvařenou, cibuli v rendlíku zaprašme moukou, přidejme hrachové vody a trochu octa a nechme všechno dohromady ještě trochu povařit. Nakonec omáčku proceďme, dejme do ní kousek cukru a drobnou citronovou kůru, vložme do toho opět rybu se šťávou a nechme ji ještě povařit.