Jehněčí kotletky nadívané

Nařezané kotlety jehněčí rozklepejme, jak náleží, poprašme je malinko solí a nechme ji na prkénku ležeti. Mezitím uvařen 7 dekagramů vyprané a spařené rýže v mastné hovězí polévce do husta, vyndejme ji na misku, rozmíchejme a nechme státi. Na másle zpěníme půl druhé cibulky nakrájené, dejme k ní půl mozku telecího, trochu sekané zelené petružele, tlučeného pepře, celé vejce a míchejme tím, až to zhoustne; pak se to dá k rýži, jakož i 14 deka drobně usekaného uzeného masa, osolí a přimíchá se ještě trochu strouhané žemle. Nato dá se doprostřed každé kotletky štipec (lžička) té nádivky, okraje rozklepané na to se shrnou a přimáčknou, načež kotletky posypeme trochu moukou, omočíme je v rozkloktaném vejci a ve strouhance z housky a v másle rozpáleném je usmažíme.