Paštika z makaronů

Forma paštiková vymaže se máslem a těstem vyváleným se vyplní. Na to se udusí pěkně do hněda v šťávě dva holubi. Když vystydli, rozkrojí se v polovici, šťáva z nich se procedí, do ní dáme lanýže, smrže neb jiné houby a koření dle chuti. Potom se uvaří půl kila neapolských makaronů v slané vodě ne zcela doměkka a čistě se scedí; rozpustí se kus másla, makarony dáme do něho, jemně strouhaným parmazánským sýrem je posypeme a promícháme, potom se s nimi smíchá holubí ragout a nechá se vystydnouti. Konečně vyplní se polovicí toho forma těstem vyplněná, rozkrájení holubi na to se položí, na ně dá se druhá polovic míchaniny s makarony, udělá se z těsta víčko, dobře se jím paštička přikryje i nechá se to hodinu pěkně zvolna péci, načež se vyklopí paštička na mísu a dá na stůl.