Kančí hlava v rosolu

Dobře očištěnou kančí hlavu dejme do hrnku, přidejme 2 rozsekané telecí nožičky (bez kostí), 2 – 3 cibule, 1 petružel, mrkev, vše rozkrájeno, trochu pepře a nového koření, kousek zázvoru, 4 bobkové lístky, větvičku dymiánu a několik zrnek jalovce; nalijme na to díl vody a stejný díl octa, osolme to a nechme hlavu doměkka vařit, pěnu pilně sbírajíce. Potom vyndejme hlavu na prkénko, skrájejme s ní všechno maso, urovnejme je pěkně na mísu (uši doprostřed, ostatní okolo). Polévku proceďme, přidejme k ní půl litru vína, ze dvou bílků sníh, nechme to ještě trochu povařit, pak to proceďme ubrouskem a když rosol vychladne, nalijme ho na maso tolik, až je vše pokryto i nechme to docela ztuhnouti. Na stole okrášlí se to citronovými plátky.