• Úvodní stránka
  • Mapa stránek
  • RSS
  • Tisk
Milujeme Vaření

Menu

  • Úvod
  • Polévky
  • Příchoutky
  • Hovězí maso
  • Omáčky
  • Pečeně
  • Saláty
  • Smaženiny a kotletky
  • Zadělávaná a dušená jídla
  • Zvěřina
  • Ryby
  • Raci, žáby, plži atd.
  • Paštiky
  • Rosoly (huspeniny)
  • Sladké rosoly
  • Zeleniny
  • Jídla bramborová
  • Jídla z vajec
  • Puddingy a nákypy
  • Nákypy
  • Moučná jídla
  • Naloženíny
  • Zavařené ovoce a kompoty
  • Dorty a cukrovinky
  • Marmelády
  • Zmrzliny
    • Připravování zmrzliny
    • Zmrzlina z lískových oříšků
    • Zmrzlina z kaštanů
    • Zmrzlina čokoládová
    • Zmrzlina z páleného cukru
    • Zmrzlina jahodová
    • Zmrzlina pomerančová
    • Zmrzlina z višní
    • Zmrzlina z bramborů
    • Zmrzlina z malin
    • Zmrzlina z ananasu
    • Zmrzlina zakyslá
    • Zmrzlina z vanilky
    • Zmrzlina s maraskinem
    • Zmrzlina z kávy
    • Zmrzlina z čaje
    • Zmrzlina z hořkých mandlí
    • Káva á la glace
    • Šlehaná smetana
  • Nápoje
  • Různé přípravky
  • Dodatek
Líbí se nám :
  • Zvěřinová kuchařka
  • Grilování s Weberem
  • Maso na steaky
  • Polévkové recepty
Úvod > Zmrzliny > Káva á la glace

Káva á la glace

Deset deka pěkně upražené a umleté kávy zavaří se do 5 decilitrů studničné vody a odstaví se pak stranou. Studená se čistě slije, aby nic z usedliny v ní nezůstalo. Na to se smíchá s 21 deka tlučeného cukru, dá se do přístroje a mrazí se. Když to začíná již houstnouti, udělí se z 5 decilitrů husté smetany pěna, do kávy se dobře zamíchá a ještě chvíli kverluje. Může se to hodinu nechat státi. Před použitím nutno s tím ještě řádně zamíchati.

 

Mapa stránek Tisk RSS

© 2014 Fotografie z Fotolia.com

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet