• Úvodní stránka
  • Mapa stránek
  • RSS
  • Tisk
Milujeme Vaření

Menu

  • Úvod
  • Polévky
  • Příchoutky
  • Hovězí maso
  • Omáčky
  • Pečeně
  • Saláty
  • Smaženiny a kotletky
  • Zadělávaná a dušená jídla
  • Zvěřina
  • Ryby
  • Raci, žáby, plži atd.
  • Paštiky
  • Rosoly (huspeniny)
  • Sladké rosoly
    • Rosole z amarelek
    • Citronový
    • Jablkový
    • Višňový
    • Čokoládový
    • Jahodový
    • Malinový
    • Rybízový
    • Vanilkový
    • Mandlový
    • Mlékový
    • Ananasový
    • Pomerančový
    • Višně v rosolu
    • Punšový
    • Merunky v rosolu
    • Rýžový
    • Míšenská jablka v rosolu
    • Míchaný
    • Rosol z lískových ořechů
    • Rosol bílý
    • Maraskinový
    • Studené šodó s rumem
    • Rosol vinný
  • Zeleniny
  • Jídla bramborová
  • Jídla z vajec
  • Puddingy a nákypy
  • Nákypy
  • Moučná jídla
  • Naloženíny
  • Zavařené ovoce a kompoty
  • Dorty a cukrovinky
  • Marmelády
  • Zmrzliny
  • Nápoje
  • Různé přípravky
  • Dodatek
Líbí se nám :
  • Zvěřinová kuchařka
  • Grilování s Weberem
  • Maso na steaky
  • Polévkové recepty
Úvod > Sladké rosoly > Rýžový

Rýžový

15 deka pěkné přebrané rýže vypere se nejdříve v studené, pak dvakrát ve vařící vodě, načež se uvaří doměkka (za celého zrna) i procedí se do ní šťáva z pomeranče a z citronu, pak se to nechá ještě hodně zhoustnout. Potom se to vyndá na mísu, přidá se 4 dkg čisté gelatiny, promíchá se to hodně a nechá prochladnouti. Mezitím si uděláme z 1 litru smetany pěnu, přimícháme ji zvolna k studené rýži, dejme to do formy mandlovým olejem vytřené a nechme to v chladnu ztuhnouti.

 

Mapa stránek Tisk RSS

© 2014 Fotografie z Fotolia.com

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet