• Úvodní stránka
  • Mapa stránek
  • RSS
  • Tisk
Milujeme Vaření

Menu

  • Úvod
  • Polévky
  • Příchoutky
  • Hovězí maso
  • Omáčky
  • Pečeně
  • Saláty
  • Smaženiny a kotletky
  • Zadělávaná a dušená jídla
  • Zvěřina
  • Ryby
  • Raci, žáby, plži atd.
  • Paštiky
  • Rosoly (huspeniny)
  • Sladké rosoly
  • Zeleniny
  • Jídla bramborová
  • Jídla z vajec
  • Puddingy a nákypy
  • Nákypy
    • Ze syrových meruněk
    • Bramborový
    • Ze žloutků
    • Z omeletek
    • Chlebový
    • Čokoládový
    • Z praženého cukru
    • Z těsta kapaného
    • Houskový
    • Strakatý
    • Jablkový
    • Z vařeného citronu
    • Ze šodó
    • Kávový
    • Jahodový
    • Malinový
    • Studený
    • Mandlový
    • Zapálený
    • Piškotový
    • Z kyselé smetany
    • Tvarohový
    • Krém
  • Moučná jídla
  • Naloženíny
  • Zavařené ovoce a kompoty
  • Dorty a cukrovinky
  • Marmelády
  • Zmrzliny
  • Nápoje
  • Různé přípravky
  • Dodatek
Líbí se nám :
  • Zvěřinová kuchařka
  • Grilování s Weberem
  • Maso na steaky
  • Polévkové recepty
Úvod > Nákypy > Zapálený

Zapálený

Utře se 14 deka másla s 10 žloutky, k tomu 14 deka tlučeného cukru, 14 deka s kůrou strouhaných a utřených mandlí, 2 lžíce araku a míchá se tím asi půl hodiny; pak se k tomu dá půl citronové drobné kůry, tuhý sníh ze 6 bílků a znovu se to zamíchá. Forma se vymaže máslem, vyloží rozkrájenou pomerančovou kůrou, těsto vleje se do ní a nechá hodinu v páře vařit. Polité arakem zapálí se to pak přede dveřmi jídelny.

 

Mapa stránek Tisk RSS

© 2014 Fotografie z Fotolia.com

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet