• Úvodní stránka
  • Mapa stránek
  • RSS
  • Tisk
Milujeme Vaření

Menu

  • Úvod
  • Polévky
  • Příchoutky
  • Hovězí maso
  • Omáčky
  • Pečeně
  • Saláty
  • Smaženiny a kotletky
  • Zadělávaná a dušená jídla
  • Zvěřina
  • Ryby
  • Raci, žáby, plži atd.
  • Paštiky
  • Rosoly (huspeniny)
  • Sladké rosoly
  • Zeleniny
  • Jídla bramborová
  • Jídla z vajec
  • Puddingy a nákypy
  • Nákypy
    • Ze syrových meruněk
    • Bramborový
    • Ze žloutků
    • Z omeletek
    • Chlebový
    • Čokoládový
    • Z praženého cukru
    • Z těsta kapaného
    • Houskový
    • Strakatý
    • Jablkový
    • Z vařeného citronu
    • Ze šodó
    • Kávový
    • Jahodový
    • Malinový
    • Studený
    • Mandlový
    • Zapálený
    • Piškotový
    • Z kyselé smetany
    • Tvarohový
    • Krém
  • Moučná jídla
  • Naloženíny
  • Zavařené ovoce a kompoty
  • Dorty a cukrovinky
  • Marmelády
  • Zmrzliny
  • Nápoje
  • Různé přípravky
  • Dodatek
Líbí se nám :
  • Zvěřinová kuchařka
  • Grilování s Weberem
  • Maso na steaky
  • Polévkové recepty
Úvod > Nákypy > Studený

Studený

Přebeřme 14 deka rýže, nalejme na ni studenou vodu a nechme ji v ní asi čt vrt hodiny státi, potom vodu slejme, nalijme na rýži horkou vodu a nechme ji v ní zase chvíli státi. Potom nechme asi s 2 sběračkami vody svařit čtvrt kila cukru a když se vaří, slejme vodu s rýže, hoďme tuto do cukru a nechme to trochu vařit, aby se však rýže nerozvařila. Pak to odstavme a nechme to prochladnouti; načež se přimíchá tolik rumu, jak silné to míti chceme, vyndá se to opatrně na misku a zcela vychladlé dá se to na stůl.

 

Mapa stránek Tisk RSS

© 2014 Fotografie z Fotolia.com

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet