Ledy
Bílý. Cukr utluče se na moučku, proseje se, pak se dá na misku, přidá se k němu z jednoho bílku sněhu a hodně se to tře, potom se nacedí do toho z půl citronu šťávy, až led pěkně zbělá; musí se to aspoň půl hodiny míchati.
Žlutý. Dělá se stejným způsobem, jen že se 14 deka cukru na citronu ostrouhá a přikape trochu rozmočeného šafránu.
Růžový. 14 deka cukru smíchá se s bílkovým sněhem, pak se rozmočí troška šafránu v šťávě alkermesové a led se tím obarví do růžova.
Červený. Přidá se více alkermesové šťávy.
Zelený docílí se přidáním tvarohu ze špenátu
Modrý barví se barvou fialkovou.
Vodní. Prosátý tlučený cukr, 2 lžíce vody, z půl citronu šťáva a trochu šťávy pomerančové – vše se dobře smíchá.
Cukr vařený barví se stejnými barvami; červený brav se karmínem.